Препълнена зала посрещна Корнелия Нинова в Хасково

„Най-важният въпрос днес е суверенитетът и териториалната цялост на България и сигурността на нейните граждани“, заяви в Хасково председателят на БСП Корнелия Нинова. „В България има лидери на партии, които са неадекватни“, заяви пред препълнената зала Нинова и даде за пример изказване на Бойко Борисов, в което той е обвинил евродепутатите от БСП, че са гласували против добива на въглища в Арктика. Нинова посочи и основни акценти в бъдещата работа на БСП.

Пример

Отново бяха повдигнати наболели и жизненоважни въпроси за българското общество, като демографския срив, влошеното качество на образованието, бълващо функционално неграмотни хора, занемареното здраве на българина, ниските доходи и страшния бич на безработицата. Корнелия Нинова поздрави водача на листата за Хасково Елена Йончева за смелостта й и куража да се изправи лице в лице с една машина от корупция и машинации. Йончева пък призова за възстановяване на изгубената граница между доброто и злото.

Пример

Нека покажем, че България значи много за нас, обърна се журналистката към залата. Днес България е изправена пред избора – дали да я има, или да я няма, допълни тя. „Моя страна, моя България“ отекна в изпълнената с овации зала на Дома на техниката и над всички и всичко се развяваха българските знамена.